Ziua 0-Cine se prinde în joc cu mine? #provocareapoliglot

Ieri a fost ziua TEDx. Am privit online o sumedenenie de filmulețe. Întâmplător am dat peste un discurs despre învățarea limbilor străine. Exact ce-mi trebuia :). Vedeți în video despre ce este vorba.

Eu am 3 mari pasiuni. Să călătoresc, să-mi cumpăr cărți și să învăț limbi străine. Dar din comoditate (așa cred)  nivelul cunoștințelor mele de franceză, spaniolă au rămas undeva la nivelul intermediar. Nici engleza nu este fluentă. Încă sunt momente când mă bâlbâi. Pe parcursul anilor am cochetat cu italiana, germana. La un moment dat am făcut câteva ore de ebraică. Apoi ceva polonă, nu pentru mult timp, mi-au plecat profesorii în Polonia.La telefon am descărcat zeci de aplicații cu învățarea limbilor străine. Iar acasă sunt zeci de cărți, dicționare și gramatici în diverse limbi străine.

Și tot ce fac, anume în învățarea limbilor străine, este extrem de haotic și neorganizat.

Așa că azi declar „ziua 0”. De azi îmi fac un plan bătut în cuie. 1 oră de exercițiu. Indifirent ce materiale voi folosi: youtube, duolingo, babbel, bbc learning, or ce-mi cade la îndemână. Este o provocare, orice fereastră de timp liber o voi folosi doar scopului bine definit: 03 August- 30 Noiembrie – să ating nivelul A2 pentru polonă, B1 pentru spaniolă și A2 pentru Ebraică.

Așă că de azi mă găsiți la #provocareapoliglot.

Cine se prinde în joc cu mine? Să ne motivăm reciproc și să ne împărtășim reușitele! Fiecare cu limba lui de studiu, haideți 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *