Cu cât mai mult cu atât mai bine. Am început să învăț poloneza :)

Titlu se potrivește oricărui lucru frumos, dar eu vă scriu despre cunoașterea „limbile străine”, cu cât mai mult cu atât mai bine.

Să nu credeți că sunt un mega-extra poliglot, nici pe departe, dar am eu o plăcere aparte, să gust din cuvintele unei limbi străine, așa pe îndelete ca un vin bun :). În fiecare an tot mă înscriu pe la cursuri diverse sau mai nou descarc diverse aplicații, ca să-mi satisfac micile plăceri.

Cu mulți ani în urmă am făcut câteva nivele de spaniolă, cu ajutorul platformei online al Institutului Cervantes, vedeți aici despre ce este vorba.

Un curs foarte fain, îl recomand cu încredere, mai ales că orice nivel finisat este certificat de o diplomă care o veți primi din Spania.

Engleza, este caz aparte, parcă cunosc multe dar cu siguranță trebuie îmbunătățită, learnenglish.britishcouncil.org e site-ul numărul 1 pentru practică.

Franceza, draga mea franceză, fusei o vreme când o vorbeam fluent, dacă nu am avut cu cine să o vorbesc am mai uitat din ea, apprendre.tv5monde.com, aici apelez când mi-e dor de limba franceză.

Am cochetat o vreme și cu germana, am fost pe la cursuri, am stat un pic pe net, pe www.dw.de/learn-german.

Acum am două mari pasiuni: Portugheza și Polona.

Portugheza o exersez pe Duolingo.com, de altfel sunt îndrăgostită de aplicația aceasta. Dacă cunoașteți engleza aveți posibilitatea să învățați alte vreo 10 limbi străine. Este foarte friendly concepută, îți setez timpul de lucru și spor la muncă :).

portugheza
Dacă avansez se activează pe rând următoarele secțiuni

Iar cireașa de pe tort este Polona, fac lecții particulare cu o familie de polonezi, este super fain, doar că limba poloneză chiar îmi dă bătăi de cap.

poloneza
Cartea mea de poloneză

Mi s-a întâmplat de mai multe ori, când engleza nu mi-a fost de ajutor, cel mai recent caz a fost în Edirne (Turcia), nu găseam hotelul, ne învârteam ca zăpăciții și pe care localnic nu întrebam, nimeni nu știa să răspundă în engleză. Așa că foc la ghete 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *